Nieuw postkantoor De Brouckère zet volop in op e-commerce

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 21 januari 2021

Het nieuwe postkantoor van Bpost aan De Brouckère is nu een week open. En het glimt er van de schermen, automaten en panelen. Als klant kan je er zelf pakjes verzenden en ophalen. Al blijven de loketten ook nog bestaan. "We willen een menselijk gezicht behouden", klinkt het.

Bpost sloot het oude postkantoor op de Anspachlaan en verhuisde naar de achterkant van dezelfde blok, in de Lakensestraat. Zelf noemen ze het nieuwe kantoor "het bureau van de toekomst". "De klant staat centraal. Het kantoor is er echt op gericht om de klantenervaring zo aangenaam mogelijk te maken", zegt woordvoerster Veerle Van Mierlo aan BRUZZ.

Wie binnenkomt in het kantoor, wordt ontvangen door een zogenaamde coach. Die persoon zal de klanten helpen bij het vinden en bedienen van de juiste automaten. Er zijn twee zones in het kantoor: een rode zone, voor alles wat met pakjes te maken heeft, en een grijze zone. Die laatste dient voor ander postverkeer of voor financiële transacties. Er zijn ook nog tien geldautomaten in het kantoor.

Postzegelverzamelaars

En dan is er nog iets bijzonders: in de 'filaboetiek' kunnen filatelisten speciale postzegels kopen. Je kan er ook informatie krijgen over postzegels. In het hele land is er nog maar één andere filaboetiek, in Mechelen. Nu heeft Brussel er dus ook één.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?