Gaia voert actie tegen onverdoofd slachten in Brussel

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 21 oktober 2021

Een twintigtal leden van dierenrechtenorganisatie Gaia heeft donderdagochtend in Brussel actie gevoerd tegen het onverdoofd slachten van dieren. Ze kregen steun van de verenigingen Help Animals, Het Blauwe Kruis België en Conseil National de la Protection Animale.

De actievoerders verzamelden donderdag aan het kruispunt van de Regentlaan en de Belliardstraat. Ze droegen maskers van runderen en schapen om zo de pijn en het leed van onverdoofd geslachte dieren aan te klagen. Gaia dringt er vooral bij de Brusselse regering op aan om het ontwerp van ordonnantie van de Brusselse minister van Dierenwelzijn, Bernard Clerfayt (Défi), te aanvaarden.

De dierenrechtenorganisatie benadrukt al lang dat de vrijheid van religie niet het recht inhoudt om dieren te doen lijden.

In Vlaanderen en Wallonië is onverdoofd slachten al verboden. Het Grondwettelijk Hof bevestigde recent dat hun verboden niet in strijd zijn met de Grondwet en de godsdienstvrijheid. Sindsdien staat de kwestie ook in Brussel weer op de politieke agenda.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?