Seksueel misbruik Elsene: Doulkeridis kondigt inventarisatie uitgaansgelegenheden aan

TH
© BRUZZ
21/10/2021

Elsens burgemeester Christos Doulkeridos (Ecolo) kondigt een inventarisatie van de uitgaansgelegenheden in zijn gemeente aan. Hij doet dat naar aanleiding van de verhalen van seksueel misbruik. Donderdagavond werd er opnieuw betoogd in Elsene.

Uit de getuigenissen op de Instagram-pagina 'Balance ton bar' blijkt dat de verhalen van seksueel misbruik in de Elsense cafés Le Waff en El Café geen opzichzelfstaande gevallen zijn. "Dat willen we ook aantonen met onze pagina", aldus Maïté. Een anonieme getuige vertelt aan BRUZZ wat zij heeft meegemaakt in Brussel. Ze werd seksueel misbruikt, maar hield dat lang voor zich. Toen ze aangifte wilde doen, was het te laat om nog bewijzen te vinden.

Geconfronteerd met deze en nog vele andere verhalen die afgelopen week naar boven kwamen, zegt Elsens burgemeester Doulkeridis dat zijn gemeente actie zal ondernemen om de strijd tegen seksueel geweld op te voeren. "De plaatsen waar we uitgaan, moeten veilig zijn", zegt hij. Daarom zal de veiligheidssituatie in alle Elsense bars en café worden geïnventariseerd door vrouwen en in samenwerking met feministische organisaties.

Wie vragen heeft over seksueel geweld of erover wil praten kan terecht op www.seksueelgeweld.be

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni