Sven Gatz: 'Een leraar op de drie moet uit Brussel komen'

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 25 augustus 2022

Om het lerarentekort weg te werken, zijn zij-instromers heel belangrijk. Dat zegt minister Sven Gatz (Open VLD), in de VGC bevoegd voor Nederlandstalig Onderwijs tijdens een studiogesprek in actuaprogramma BRUZZ 24. Van de zij-instromers die vorig jaar op de infobeurzen afkwamen, bestond ongeveer de helft uit Brusselaars. Op die manier hoopt Gatz op termijn dat een derde van de leerkrachten uit Brusselaars bestaat.

Daarnaast bespreekt Gatz, als Brussels minister van het Imago van Brussel, de topzomer. Cultuurhuizen en hotels zien bezoekersaantallen terug die ze nog kennen van voor corona. Alleen het zakentoerisme is nog niet hersteld. Komen er voldoende bezoekers naar Brussel vanwege het patrimonium van de stad?. "Het jaar van de art nouveau is een Brusselse troef, waar we zeker een bepaald soort publiek voor gaan aantrekken," zegt Gatz.

Terug naar school

Op 1 september is het nieuwe schooljaar van start gegaan. Eén dat in Brussel begint onder een slecht gesternte, met volle klassen en te weinig leerkrachten.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?