Opensource.Brussels wil waterverspilling tegengaan door grondwater in te zetten

PJS
© BRUZZ
26/09/2019

Opensource.Brussels is een project van de vzw NoWayBack dat zich inzet in de strijd tegen waterverspilling. Het project wil opgepompt grondwater van bouwwerven inzetten in toepassingen waarvoor geen drinkbaar water nodig is, zoals openbare netheid en groenonderhoud. Vandaag vond een eerste demonstratie plaats aan de werf van Van Laere op de site van Thurn & Taxis.

Onder andere de gemeenten Schaarbeek, Anderlecht, Elsene, Sint-Pieters-Woluwe en de Stad Brussel vulden hun sproeiwagens en citernes met opgepompt water van de bouwwerf. Projectcoördinator Yoeri Bellemans kwam op het idee na de droge zomer van vorig jaar. In mei 2019 heeft NoWayBack vzw een projectvoorstel ingediend bij het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dat gebeurde in samenwerking met enkele bouwbedrijven, de Confederatie Bouw Brussel en met Net Brussel. Ondertussen is het project ook overgenomen in Hasselt, onder de naam Opensource.Hasselt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Brussel , Samenleving , opensource.brussels , opensource , Yoeri Bellemans , grondwater , waterverspilling

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni