Zuidfoor kwakkelt door aanhoudende regen: 'Het is zoals met de lotto spelen'

© BRUZZ
27/07/2023

Het regenachtige weer heeft ook een invloed op het succes van de Zuidfoor, want die trekt nu amper mensen aan. Sluiten is geen optie, maar de foorkramers vrezen door het weer wel verlies te draaien, en dat zal als we de weervoorspellingen mogen geloven niet anders zijn de volgende dagen. En de Stad Brussel is niet van plan om economisch tussen te komen.

"Het weer is één van de risico's van het kermisleven", reageert schepen van Economische Zaken Fabian Maingain (DéFI). "Voorlopig hebben wij geen verzoek gekregen van de foorkramers om in te grijpen, noch is er een officieel interventiemechanisme voorhanden om de magere opkomst door het weer te dekken. We hopen uiteraard dat het snel opnieuw mooi weer wordt."

Toch kunnen de foorkramers daar begrip voor opbrengen. "Zij kunnen ook niet voor weerman spelen", zegt foorkramer Caroline Delforge. "Spijtig genoeg regent het, maar misschien dat het volgende editie schitterend weer gaat zijn. Dat kun je nooit op voorhand weten. Het is zoals deelnemen aan de lotto, je weet niet of je gaat winnen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni