Markt Abattoir herneemt de zaken

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 28 mei 2020

Eén van de grootste markten van Brussel, die op de Abattoir-site in Anderlecht, is vandaag teruggekeerd. Dat is voor het eerst na de lockdown. Een blij weerzien tussen marktgangers en kramers, al waren zij in navolging van de maatregelen maar met vijftig. Abattoir zelf had hen uitgekozen voor vandaag, een keuze waarmee de meeste groentekramers het niet eens zijn. Zij bleven thuis.

Verplichte mondmaskers, ontsmettingsalcohol en een eenrichtingssysteem. Met die maatregelen wil Abattoir het besmettingsgevaar bij de heropening dit weekend zo veel mogelijk beperken. De kleinere donderdagmarkt is daarbij een goede testcase voor de drukkere weekendmarkt. De eerste klanten zijn alvast tevreden met de heropening.

Dogan is een van de twee groente- en fruitkramers die aanwezig is op de donderdagmarkt. Normaal zijn dat er een pak meer. De reden van het wegblijven is een boycot door de vereniging van groente- en fruitkramers. Dat doen ze uit solidariteit met de marktkramers die de selectieprocedure niet hebben gehaald. Ondertussen onderhandelen beide partijen met het gemeentebestuur. Ze hopen dat er op het grote terrein rond het Anderlechtse slachthuis meerdere afgesloten markten mogen openen.

Bij Abattoir zitten ze verveeld met de actie. De directie toont begrip voor het standpunt van de fruit- en groentekramers, maar wil vooral vooruitkijken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?