De Brusselse parken en zomerbars stroomden vandaag vol nu de lente eindelijk doorbreekt. Toch stelt de vraag zich nu al of er genoeg plekken in de stad zijn om te verfrissen wanneer de temperaturen echt doorbreken. BRUZZ ging spreken met de eerste zonnekloppers, maar polste ook bij ijsverkoper Glaces Capri en Pool is Cool, de organisatie achter openluchtzwembad Flow, hoe zij aankijken tegen de stijgende temperaturen.

Brussel telt heel wat parken, maar afkoelplekken met water zijn eerder schaars. Daar waarschuwt ook Paul Steinbrück van Pool is Cool al voor: "sommige wetenschappers waarschuwen al voor een nieuwe El Niño met recordtemperaturen. Voor werkenden en oudere mensen zijn er dan zeker nog meer verfrissingsplekken nodig."

De vzw Doucheflux kondigde donderdag ook voor het eerst een uitzonderlijke sluiting van haar dagcentrum aan vanaf vandaag tot 10 mei. Die beslissing werd noodgedwongen genomen omwille van "excessief en herhaaldelijk geweld" tegen medewerkers en een gebrek "aan begeleidend personeel".

“Vroeger hadden we gemiddeld drie keer per maand met geweld te maken, maar de laatste 6 tot 12 maanden is dat zwaar verergerd", zegt Doucheflux-directeur Laurent d’Ursel aan BRUZZ. "Als er messen worden getrokken en flessen worden gebroken om medewerkers mee aan te vallen, dan wordt dit een andere job die de onze niet meer is."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni