Gemeentehuis Molenbeek dicht door technische panne

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 8 augustus 2019

Door technische problemen opende het gemeentehuis van Molenbeek donderdag zijn deuren niet. Tientallen mensen werden weer naar huis gestuurd. De problemen begonnen woensdag al en zouden tegen vrijdagochtend opgelost moeten zijn. “Maar dat zeiden ze gisteren ook al”, klinkt het.

Chaos in en rond het gemeentehuis van Molenbeek. Door technische problemen ligt het systeem sinds woensdag plat. Volgens de Molenbeekse schepen van Informatica Georges Van Leeckwyck (MR) was een recente update van de servers zo zwaar dat het systeem ondraaglijk traag werd. Hij benadrukt dat er geen informatie verloren is gegaan.

“Ik begrijp dat dit zeer vervelend is voor onze inwoners, maar we moesten het probleem echt aanpakken”, zegt Van Leeckwyck. “De responstijd van onze computers was zo traag dat het onmogelijk werd om nog degelijk te werken. Het probleem is ondertussen opgelost, maar het systeem moet nog helemaal heropstarten.”

Van Leeckwyck meldt dat het gemeentehuis vrijdag weer open zou moeten zijn. Loze belofte, volgens enkele aanwezigen, die dringend documenten nodig hebben en/of speciaal verlof hebben genomen.

“Ik heb dringend mijn identiteitskaart nodig om op vakantie te gaan”, zegt Hicham, een Molenbeekse inwoner. “Toen ik gisteren kwam, zeiden ze me om vandaag terug te komen. Nu zeggen ze wéér om morgen terug te komen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?