Benjamin Dalle (CD&V) roept 2023 uit tot 'jaar van de Brusselse jeugd'

© BRUZZ
12/01/2023
Updated: 13/01/2023 10.25u

Vlaams minister van Brussel Benjamin Dalle (CD&V) ergert zich aan het schrijnende gebrek aan sense of urgency in de Brusselse politiek, zeker in verband met de jeugdwerkloosheid. Hij gelooft wel in het talent van de veelal meertalige Brusselse jeugd en hoopt dat meer en meer Brusselse jongeren de weg zullen vinden naar de vele vacatures in Vlaanderen. Dalle roept 2023 in A La Carte zelfs uit tot het "jaar van de Brusselse jeugd".

Dalles topprioriteit voor Brussel is het tewerkstellingsbeleid aanscherpen: "Wij moeten veel meer op maat werken." Zelf draagt hij zijn steentje bij door het gratis aanbod Nederlands te promoten. "En zeker bij de 87.000 werkzoekenden in de hoofdstad. Nederlands is namelijk één van de belangrijkste troeven om een job te vinden in Brussel of in de Vlaamse Rand."

Voorts kan je in Brussel en de rest van het land geen efficiënt beleid voeren wat betreft het mentaal welzijn van jongeren, zegt de minister. De psychiatrie is federaal geregeld, terwijl de preventieve geestelijke gezondheidszorg, ook in Brussel, in handen is van de gemeenschappen. "Dat veroorzaakt onaanvaardbare incoherenties," aldus de minister, die alles liefst naar de gemeenschappen overhevelt.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni