Irene Rossi in A La Carte: 'Couleur Café is het ideale Brussel'

Bekijk ook de afspeellijst: A La Carte

"Couleur Café wil de Brusselse diversiteit aanbieden op zijn podia. En dus zowel aan nieuwe, soms onbekende artiesten uit Brussel een podium geven, zoals aan de Molenbeekse rai-zanger TiiwTiiw. Daarmee hopen we ook een nieuw publiek aan te boren." Dat zegt Irene Rossi in A La Carte.

Voor de editie 2022 ligt de klemtoon op Afropop. Rossi droomt ervan om meer reggae te programmeren en ooit zelfs bijvoorbeeld de Roemeense muziek in het Ossegempark een plaats te kunnen geven.

De meeste festivals zijn tegenwoordig belevingsfestivals geworden, legt Rossi uit, die Couleur Café "altijd al een zintuiglijk festival" noemt. Overleg over de programmatie is er met andere festivals weinig, geeft ze toe.

Ook niet met CORE: "Wij zijn niet blij met een nieuwe concurrent op dezelfde locatie. Na de zomer zal blijken of de zomer niet te veel festivals telt, die in dezelfde vijver vissen."

Couleur Café 2022

Op 24, 25 en 26 juni nam Couleur Café opnieuw zijn intrek aan het Atomium. Ook BRUZZ was er bij met interviews, nieuws, sfeerverslagen, foto's en nog veel meer. Herbeleef Couleur Café hier.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?