A la carte met Dorian de Meeûs (La Libre): 'Maingain meest afschuwelijke schoonmoeder'

© BRUZZ
29/02/2024

"Olivier Maingain zal de komende dagen of weken uit Défi vertrekken," voorspelt Dorian de Meeûs, de hoofdredacteur van La Libre Belgique, donderdagavond in À La Carte. Door de onverkwikkelijke saga rond Maingain stevent Défi volgens de Meeûs af op een "rampzalige" score in de nakende verkiezingen.

De Meeûs noemt de oud-voorzitter "de meest afschuwelijke schoonmoeder" van de Brusselse francofone partij en verwijt Maingain dat hij zich steeds "op het slechtste moment" met de zaken van zijn opvolger François De Smet heeft bemoeid.

Intussen noemt de hoofdredacteur van de Franstalige krant de manier van (sommigen in) de N-VA om tijdens de verkiezingscampagne achter het Vlaams Belang te lopen "gevaarlijk". De Meeûs spreekt van een pokerspel en zelfs van chantage.

"De kiezers in Vlaanderen en de rest van België horen te weten of de N-VA wel of niet met het Vlaams Belang in een Vlaamse regering kan stappen." Maar als dat zou gebeuren, voorspelt de Meeûs dat de N-VA zal "ontploffen" en "de kiezers zal kwijtspelen die ze uit andere partijen voor zich heeft weten te winnen."

De hoofdredacteur pleit verder nog voor meer bevoegdheden voor het Brussels Gewest, zoals over de Brusselse ring, maar ziet ook heil in de herfederalisering van bepaalde materies, zoals het gezondheidsbeleid.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni