A La Carte met schrijver Eric de Kuyper: 'Brussel is een stad om te ontdekken'

© BRUZZ
14/03/2024

Eric de Kuyper is schrijver en wandelaar. In zijn nieuwe boek over Brussel 'Kijk! Daar, kijk!' wandelt hij aan de hand van een kind en kijkt verwonderd naar zijn nieuwste ontdekkingen: "Brussel is een stad om te ontdekken."

Tijdens zijn wandelingen staart de Kuyper vaak verbaasd naar de verborgen juweeltjes van Brussel, zoals de vele 'geheime' tuinen. "Binnenkort zal het grote publiek ook de classicistische architectuur aan het Koningsplein en rond de Warande ontdekken," voorspelt hij. "Zo is het eerder al met de art nouveau in Brussel gegaan en, in mindere mate, de art deco."

Zijn boek is het verhaal van de Kuypers eigen ontdekkingsreis, maar kan ook dienstdoen als gids.

De Kuyper is een optimist. "Tot mijn verbazing heeft het Brussels gewest de stad een nieuwe drive gegeven," laat hij zich in A la carte ontvallen, "door af te rekenen met de moedeloosheid van de jaren 70 en door voor het eerst niet alleen naar de gemeentes, maar ook naar de wijken te kijken."

Toch moet hij toegeven dat de nieuwe De Brouckère-en Rogierpleinen niet meteen zijn ding zijn. "Laat daar eerst maar wat tijd overheen gaan. Misschien moeten wijzelf nog rijpen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni