A La Carte met Sven Gatz (Open VLD): 'We hadden sneller moeten ingrijpen'

Bekijk ook de afspeellijst: A La Carte

In A La Carte erkent minister Sven Gatz (Open VLD) dat de Brusselse regering vroeger had kunnen ingrijpen om de corona-epidemie in de hoofdstad in te dijken. "Wat men ons kan verwijten, is dat we sneller hadden moeten ingrijpen op het moment dat de scholen terug opengingen en de reizigers terugkeerden." Maar het is gewoon "aartsmoeilijk om het juiste maatschappelijk ritme te vinden om dit virus onder controle te houden", aldus Gatz.

Verder zegt de minister dat hij "alles op alles" wil zetten om een akkoord met Vlaanderen en Wallonië te vinden, maar desnoods kan hij eenzijdig de stadstol voor automobilisten invoeren. Intussen heeft de coronacrisis de hoofdstad handenvol geld gekost: dit jaar al 500 miljoen euro minder ontvangsten en 500 miljoen meer uitgaven. Toch wil de liberaal de belastingen liever niet verhogen.

Als deze crisis tot 2022 zou voortduren, zoals hier en daar voorspeld wordt, dan komen zelfs misschien zelfs de strategische investeringen in de metro en de tunnels, ook goed voor 500 miljoen euro, in het gedrang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?