Huurder gebouw met weggeblazen gevel: 'Te weinig voorzorgsmaatregelen'

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 10 februari 2020

Bewoner Didier Kibalabala is niet verbaasd dat de gevel van zijn pand aan premetrostation Lemonnier tijdens de storm wegwaaide. "Het is een oud gebouw, het moest een keer gebeuren." Met hem werden in totaal 43 inwoners geëvacueerd. Ze krijgen tijdelijk onderdak via het OCMW, terwijl ondertussen wordt bekeken of het gebouw nog bewoonbaar is.

Bewoners krijgen onderdak in hotel Barry op het Anneessensplein. Op de sociale antenne van het OCMW kunnen bewoners terecht voor verdere hulp en begeleiding, maar niet iedereen is even gerust in de goede afloop.

Ook op maandag woedde de storm nog hevig in Brussel. Het kwetsbare dak van het Legermuseum in het Jubelpark is een gewillige prooi van storm Ciara. Een dakwerkersbedrijf is bezig met de renovatie van de daken van het museum. De exacte schade hebben ze nog niet opgemeten.

Twee scholen die in parken liggen, blijven vandaag gesloten: filmschool Narafi in het Dudenpark bijvoorbeeld. Ook de site van See U in Elsene is ook volledig afgesloten. Daar blijft de plaatselijke basisschool Lutgardis één dag dicht.

Bij vervoersmaatschappij MIVB was er ook heel wat hinder voor de trams: onder meer op tramlijn 39, tussen Stockel en Wezembeek-Oppem, en tram 44 op het grondgebied van Tervuren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?