Meubelhandel houdt verkochte banken Noordstation bij en wacht beslissing NMBS af

Lis Vanheule
© BRUZZ
10/10/2022

Afgelopen week ontstond ophef nadat de houten banken in het Noordstation werden weggenomen. De banken werden van de sloop gered door meubelhandel RotorDC die ze ging doorverkopen, maar die houdt nu toch de banken bij in afwachting van een beslissing van de NMBS.

"Er staat momenteel nog 40 procent van de banken in het station zelf," zegt Maarten Gielen van Rotor DC uit Evere "maar de banken die weggehaald werden, hebben wij verkocht. Nog 25 procent van de verkochte banken houden wij nu bij in stock, maar de rest is al geleverd aan klanten van Brugge tot Namen."

De geleverde banken terughalen wordt dus moeilijk en kostelijk, maar volgens Maarten moet er in de eerste plaats beslist worden wat er met de banken moet gebeuren die nu nog in het station staan.

Inmiddels gaat het debat, mede door staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed Pascal Smet (Vooruit), ook over de erfgoedwaarde. Maar dat is volgens Gielen de verkeerde discussie: "Het moet over andere factoren gaan: comfort, esthetiek en de wens van de reizigers."

De gesprekken tussen Rotor DC en de NMBS over het lot van de banken uit het Noordstation zijn momenteel nog gaande.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni