Racistische koren bij RWDM: 'Ze gingen er echt over'

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 10 oktober 2022

Zaterdagavond hebben Beerschot-supporters op bezoek bij RWDM zich racistisch uitgelaten tegen supporters van de Molenbeekse voetbalclub. RWDM-fan Filip Van der Elst was erbij: "Het is een triestige evolutie."

Volgens Van der Elst was er in het stadion zelf weinig te horen van de racistische spreekkoren van sommige Beerschot-fans. Vooral op beelden is het hoorbaar. "Beerschot staat erom bekend om de rand op te zoeken, maar nu gingen ze er echt over", vindt hij.

Volgens Van der Elst is racisme een universeel voetbal probleem: "Bij veel clubs komt het al decennialang voor, ook in het buitenland. Beerschot is een ploeg die veel supporters met zich meebrengt op verplaatsing en dus ook enkele minder beschaafde fans."

Of punten aftrekken de juiste sanctie is, weet hij niet: "Ook bij RWDM zijn er fans die met een bivakmuts naar het stadion komen, zij komen duidelijk niet met de bedoeling om voor hun club te supporteren. Bij dat soort mensen weet ik niet of punten aftrekken effect zal hebben, zij komen gewoon onrust stoken."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?