Defensie rekruteert nu ook via pop-up in winkelcentrum Docks

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 13 februari 2023

Defensie rekruteert tot en met 11 maart via een pop-up in het winkelcentrum Docks nieuw personeel. Het gaat om een primeur voor de hoofdstad, zegt Defensie. Met de aanwezigheid in winkelcentra hoopt Defensie haar zichtbaarheid te vergroten en jongeren meer te kunnen informeren.

"Mensen die Defensie niet kennen, zullen misschien niet naar een opendeurdag gaan", aldus Alain Mertens, adjunct-directeur van het informatiecentrum in Brussel. "Maar als ze in een winkelgalerij wandelen, kunnen ze misschien enkele vragen komen stellen. Op dat moment kunnen we hen de mogelijkheden die Defensie biedt, laten zien."

Dit jaar zoekt Defensie in totaal 2.500 mensen: 300 officieren, 950 onderofficieren en 1.250 soldaten en matrozen.

In 2022 solliciteerden 6.382 jongeren naar een functie bij het leger. Defensie heeft vacatures voor meer dan 100 verschillende profielen in alle specialiteiten, voor zowel operationele en technische posten als voor ondersteunende functies in de logistiek en de administratie.

Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) was aanwezig op de lancering van de pop-up in Docks. "Het is belangrijk dat het departement zich toont en interesse wekt bij mogelijke kandidaten", zei ze. "Ik wil dat iedereen zich bewust is van de kansen, de mogelijkheid om binnen te komen met of zonder diploma, de mogelijkheid voortdurend gevormd te worden en een baan te hebben. Een zekere baan, die een meerwaarde zal bieden buiten Defensie", zei ze ook.

Het is de eerste keer dat Defensie via zo'n informatiecentrum aanwezig is in een winkelcentrum in Brussel. Eerder waren er wel al pop-ups in de winkelcentra van Wijnegem en Luik.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?