Batibouw pakt het dit jaar kleiner aan: 'We leggen de nadruk op beleving'

MV
© BRUZZ
13/03/2023
Updated: 14/03/2023 06.19u

Batibouw gaat dinsdag van start. Je kan er 500 exposanten uit de bouwwereld ontdekken. Dit jaar wel verspreid over maar 6 in plaats van 10 Heizelpaleizen. De bouwbeurs is dus een pak kleiner dan normaal. Frédéric François, CEO van Fisa, is medeorganisator van de beurs en leidt ons rond vlak voor de beurs weer van start gaat.

Voor het eerst sinds enkele jaren is er opnieuw een 'normale' editie. Wegens de coronapandemie kon Batibouw in 2021 alleen een digitaal evenement organiseren. In 2022 vond de beurs pas plaats in mei door de coronamaatregelen. Met zes dagen zal de bouwbeurs dit jaar wel drie dagen korter zijn dan vorig jaar. Tot en met 2019 ging het bovendien nog om elf dagen.

Batibouw telt ook minder exposanten. Zowat 500 bedrijven uit de bouwsector maken hun opwachting, tegenover 600 vorig jaar en ongeveer 800 voor de coronapandemie. Als reden voor de terugval wijst de organisatie naar het hogere aantal faillissementen in de sector en het feit dat sommige bedrijven na de coronapandemie zelf meer zijn gaan inzetten op promotie via sociale media en influencers.

Toch mikt organisator Fisa op meer bezoekers dan vorig jaar. Net als dit jaar hoopte Fisa toen op 150.000 bezoekers, maar uiteindelijk kwamen er maar iets meer dan 116.000 over de vloer.

Duurzaamheid

Duurzaamheid en energie-efficientie staan opnieuw centraal. Daarbij probeert de beurs ook zelf het goede voorbeeld te geven. De thermostaat gaat bijvoorbeeld 2 graden lager, plastic voor eenmalig gebruik is niet welkom bij de eet- en drankstanden en het tapijt is plasticvrij en gemaakt zonder water te verbruiken.

Batibouw vindt plaats vanaf dinsdag 14 tot en met zondag 19 maart in Brussels Expo. De beurs is open van 10 uur tot 19 uur, met nocturnes op donderdag en vrijdag tot 21 uur. Een ticket kost 15 euro.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni