Krakende sans-papiers mogen nog even blijven in Molenbeek

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 22 oktober 2018

Een honderdtal sans-papiers hebben hun eerste nacht in een gekraakte opslagruimte in Molenbeek doorgebracht. Ze kwamen er terecht nadat ze noodgedwongen hun eerdere locatie in Vorst moesten verlaten. "Na een gesprek met ons besliste de eigenaar nog niet meteen naar de rechter te stappen. De eigenaar beslist ten laatste vrijdag of hij de tijdelijke bezetting verder zal toelaten", zegt Ecolo-schepen Karim Majoros aan BRUZZ.

Er zijn werken gepland, maar de eigenaar weet nog niet wanneer die zullen plaatsvinden. "Hij zal even nadenken over het voorstel van tijdelijke bezetting met toestemming, maar voor de eigenaar is dit allemaal nieuw. Hij moet het even laten bezinken", aldus Majoros, "en zich beraden over de voorwaarden."

Omdat er geen procedure loopt tegen de krakers, is er geen uitzetting gepland. Hoe lang de sans-papiers kunnen blijven, is onduidelijk. "De eigenaar beslist ten laatste vrijdag over de verderzetting van de tijdelijke bezetting", zegt Majoros. "Maar het ziet ernaar uit dat ze voor enkele weken, en misschien zelfs enkele maanden kunnen blijven."

De gemeente stelt zich op als bemiddelaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?