Terugblik op 'la manita' van Union in Mechelen: 'Hadden ervan gedroomd'

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 25 februari 2019

Union heeft in zijn zesde wedstrijd van het seizoen tegen KV Mechelen eindelijk eens kunnen winnen. En hoe. Union Saint-Gilloise droogde Malinwa af met 0-5 in de voorlaatste match van de tweede periode in de Proximus League. Een forfaitscore dus of een manita, Spaans voor een handje vol goals. Een zoete revanche voor de uitschakeling in de halve finale van de beker.

In drie competitiewedstrijden en twee bekerwedstrijden kon Union geen enkele keer winnen van KV Mechelen. Vooral de bekeruitschakeling in eigen huis lag de Unionisten nog zwaar op de maag. In de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen, tenminste als Mechelen kampioen wordt, pakte Union dan toch de scalp van Malinwa.

Spannende zondag

Union speelt vanaf april play-off 2 met eersteklassers, zondag komt Tubeke naar het Dudenpark voor de laatste wedstrijd in de Proximus League. Er staat in die match nog amper iets op het spel. Voor Beerschot Wilrijk en KV Mechelen is dat helemaal anders. Zij strijden diezelfde zondag nog om de laatste periodetitel.

Als Beerschot Wilrijk wint in Leuven, plaatst het zich voor de competitiefinale tegen KV Mechelen (winnaar periode 1). Als de Antwerpenaars punten laten liggen én Mechelen wint wel van Lommel, dwingt Malinwa rechtstreeks de promotie naar 1A af.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?