— Brussel kiest

Vlaams Parlement

Karl Vanlouwe (N-VA): 'Heel blij met tweede zetel in Vlaams parlement'

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 27 mei 2019

De N-VA gaat in het Vlaams parlement van 42 naar 35 zetels, maar de Brusselse afdeling wist een tweede zetel in de wacht te slepen. "Het had ook weinig gescheeld of we hadden nog een extra zetel in het Brussels parlement gehaald", zegt Vlaams lijsttrekker Karl Vanlouwe, "maar we zijn al heel tevreden met dit resultaat."

In Brussel blijft het aantal zetels voor de N-VA stabiel. Toch reageert Vanlouwe in het debatprogramma Brussel Kiest tevreden. "Ik zat alleen in het Vlaams parlement voor die zes zetels vanuit Brussel. Nu zetten we een stap vooruit en halen we twee zetels, hetzelfde aantal als Groen ook behaalt. We worden stap voor stap groter. We hebben dat ook gezien bij de gemeenteraadsverkiezingen, en we zien dat nu opnieuw."

"We waren (aan Vlaamse zijde, red.) de vierde partij bij de laatste verkiezingen, maar zijn nu de tweede partij geworden. Het is een trend die zich altijd verderzet. We zijn een Vlaamse partij, actief in Brussel. We hebben heel duidelijk accenten die we leggen in Brussel, en we gaan zowel in het Vlaams Parlement als in het Brussels parlement werken rond die punten die voor ons belangrijk zijn: tweetaligheid, veiligheid en mobiliteit. De kiezer mag op ons rekenen dat we daar keihard voor zullen gaan."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?