Brusselse gemeenteraad vindt voor het eerst plaats in BruCity

© BRUZZ - Belga
30/01/2023

De gemeenteraad van de Stad Brussel vindt maandag voor het eerst plaats in de nieuwe gemeenteraadszaal van het nieuwe administratief centrum BruCity. Net als de kabinetten van de schepenen is ook de gemeenteraad verhuisd vanuit het oude stadhuis op de Grote Markt. Bruzz was aanwezig en sprak er met Brussels schepen van Openbare Ruimte, Ans Persoons (Vooruit/One.Brussels).

De nieuwe zaal biedt plaats aan 49 gemeenteraadsleden, het college van burgemeester en schepenen, de secretaris en de voorzitter van de gemeenteraad. De indeling is modern en cirkelvormig.

De burgemeester en schepenen zitten in een halve cirkel, met tegenover hun twee halve cirkels voor de gemeenteraadsleden. Het publiek en de kabinetsmedewerkers zitten op de rijen achter de politici.

Het gloednieuwe administratief centrum van de stad Brussel opende op 12 december 2022 op de locatie van de vroegere Parking 58.

BruCity moet de diensten voor de Brusselaars verder vereenvoudigen, met aandacht voor digitalisering. Tegelijkertijd moet BruCity meer zijn dan een louter administratief gebouw, want er zijn diverse ruimtes, studie- en vergaderzalen beschikbaar voor onder meer verenigingen of studenten.

Vier jaar lang werd aan BruCity gewerkt. In 2018 begon de sloop van Parking 58 en eind 2018 begonnen de eerste grondwerken. Na een archeologisch intermezzo van mei tot juni 2019, konden de grote werken echt beginnen in 2020. Bijna drie jaar later is het gebouw nu volledig afgewerkt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24, Brussel-Stad, Politiek, brucity, Gemeenteraad

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni