podcast

Union-bestuurder Philips: 'Plannen voor nieuw stadion in de maak'

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 30 september 2019

Jean-Marie Philips van Union Saint-Gilloise was te gast in de radioshow Sporting Flagey. De bestuurder bevestigt de steile ambities van de club. "De eigenaars zijn bezig met een nieuw stadion", zegt Philips. "Al zal het Dudenpark wel de basis blijven, dat is de ziel van de club. Onze jeugd zal daar dan ook terechtkunnen als het nieuwe stadion er komt."

Beluister de volledige aflevering met Jean-Marie Philips

De CEO van Union Saint-Gilloise, Philippe Bormans, zei het eerder al. Union wil een gloednieuwe thuishaven bouwen. Omdat het huidige Joseph Mariënstadion beschermd is, kan de club op die plaats geen nieuw complex bouwen.

"De clubleiders zijn bezig met studies voor een nieuwe locatie", zegt Jean-Marie Philips in Sporting Flagey. "Dat is nodig om meer inkomsten te genereren en meer comfort te bieden aan de toeschouwers. We willen dubbel zoveel supporters aantrekken."

Dat eigenaar Tony Bloom grootste plannen heeft met Union is zo nog maar eens bewezen. De Britse eigenaars willen zo snel mogelijk naar 1A.

Philips: 'Britse eigenaars waren streng na misgelopen promotie vorig seizoen'

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters. En elke maandagavond is er de radioshow op BRUZZ radio.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?