Beelden tonen hoe agent vrouw in gezicht slaat tijdens vrouwenmars

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 9 maart 2020
Updated: 09-03-2020 - 11:52

Beelden van de vrouwenmars op zondag tonen hoe een politieagent in burger een van de aanwezige vrouwen een klap in het gezicht verkoopt. Met een bloedende lip tot gevolg. Volgens een getuige zou de vrouw de agent eerst hebben geslagen.

Foto's politiegeweld vrouwenmars
© BRUZZ
| Dit beeld van op de mars voor vrouwen bereikte onze redactie. Het is niet geweten wie de persoon op de foto is of hoe ze gewond geraakte.

Een afbeelding van een vrouw met een bloedende lip was zondag al binnengekomen bij de BRUZZ-redactie. Nu zijn er ook beelden te vinden online die tonen wat er aan het incident voorafging. Op de videobeelden is duidelijk te zien dat deze vrouw, vooralsnog onbekend bij de redactie, een klap krijgt door een agent in burger. Volgens een getuige zou de vrouw wel eerst de agent hebben geslagen.

Volgens het bijschrift van de video op Youtube zouden de tanden van de vrouw gebroken zijn door de slag. De woordvoerster van de politie had zondag geen weet van hardhandige interventies door de politie, maar zei wel dat de betogers het oorspronkelijke traject verlieten.

Politie-optreden wordt onderzocht

Op maandag geeft woordvoerder Olivier Slosse aan dat zowel het gedrag van de vrouw, als het politieoptreden dat daarop volgde het onderwerp zijn van een onderzoek. "Dit en andere incidenten zijn nu het voorwerp van een onderzoek dus ik kan niet op de inhoud daarvan ingaan," aldus Slosse, "wat ik wel kan meegeven is dat er waarschijnlijk, zoals gangbaar is in soortgelijke zaken, het onderzoek van eventuele weerspannigheid zal worden afgesplitst van vragen rond het politieoptreden. Dit zodat het ene onderzoek het andere niet vertraagt of beïnvloedt."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?