'Amerika bestaat niet': outsiderskunst in de Marollen

Bekijk ook de afspeellijst: Saïd in the City

Matthieu Morin trok zes maanden door Amerika, op zoek naar 'art brut', of outsiderskunst. Hij kwam terug met een mooie collectie die hij in het boek 'Des Pépites dans le Goudron' goot. In 'l'Amérique n'existe pas' toont hij "Amerika zoals mensen zich Amerika voorstellen". Saïd gaat naar het Art et Marges Museum tijdens de opbouw van de expo.

Het museum voor outsiderskunst, kunst van mensen met een geestesstoornis of zonderlingen, Art et Marges opent donderdag een nieuwe tentoonstelling: 'Amerika bestaat niet'. Een tentoonstelling rond de vervormde en vervormende weerspiegeling van de Verenigde Staten. Curator Mattieu Morin is al 15 jaar grote fan van de kunstvorm.

Hij brengt naast de expo ook het boek 'Des Pépites Dans le Goudron' over outsiderskunst in de VS uit, aan de hand van een lange roadtrip. Saïd krijgt een rondleiding en meer dan een woordje uitleg bij de werken die Morin uit hele wereld heeft samengebracht in de Marollen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?