Brusselse arthousebioscopen onderzoeken abonnementsformule

Bekijk ook de afspeellijst: vrijdag 10 december 2021

Voor twintig euro per maand onbeperkt de Brusselse arthousebioscopen bezoeken? Zo'n abonnementsformule wordt momenteel onderzocht door de cinema's Vendôme, Palace, Kinograph, Galeries en Aventure.

In Nederland is een abonnementsformule voor arthousecinema's al zeer populair, met zo'n 50.000 abonnees. Voor een bedrag van 20 euro per maand kunnen zij onbeperkt naar alle arthousebioscopen van het land. Aan dat voorbeeld spiegelen de vijf Brusselse arthousecinema's Vendôme, Palace, Kinograph, Galeries en Aventure zich. "Om de mogelijkheden van zo'n formule hier te onderzoeken, hebben we steun gekregen van Europa Cinemas," zegt Thibault Quirynen van Cinema Kinograph.

Momenteel loopt er een enquête om te onderzoeken hoe zo'n abonnement er in Brussel het best uit zou zien. "We denken aan een bedrag van rond de twintig euro, maar zullen zien afhankelijk van de resultaten van de enquête," aldus Quirynen. "Misschien dat er ook een speciale formule komt voor mensen met minder middelen." Momenteel werken Vendôme, Palace, Kinograph, Galeries en Aventure samen voor het project, maar de mogelijkheid bestaat dat er in de toekomst nog andere cinema's aan het abonnement toegevoegd worden.

Hoe dan ook lijkt de interesse in Brussel groot. Online regent het positieve reacties op het voorstel. "Veel mensen vragen me al wanneer het zou worden ingevoerd," lacht Quirynen. Maar daarvoor is het dus nog even wachten.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?