BRUZZ International doet je de magie van 'nyege nyege' ontdekken

© BRUZZ
17/03/2023

BRUZZ International neemt je mee naar Jinja in Oeganda en KANAL-Centre Pompidou in Brussel om het nyege nyege-festival te ontdekken. Zowel vrijdag als zaterdag valt er in Brussel van alles te beleven: concerten, performances en dj-sets.

'Nyege Nyege' is Lugandees voor 'een plotse en oncontroleerbare drang om te dansen' en ook de naam van het Oegandese collectief dat sinds 2013 wereldwijd furore maakt. Kanal nodigt het collectief uit voor een eerste takeover van hun tijdelijke locatie K1 (vroeger Quay 01) precies aan de overkant van het toekomstige museum.

Op vrijdag word je meegenomen op een trip van leftfield elektronica tot bezwerende post-punk rituelen en audiovisuele mindbenders.

Zaterdag ligt de focus op de sound van hedendaagse Afrikaanse elektronica. Heel de nacht high tempo dansmuziek, die je volledig in vervoering brengt. Meer info over de volledige line-up en tickets vind je terug via deze link.

De Oegandese roots van 'nyege nyege' ontdek je dan weer in een speciale uitzending van BRUZZ International vanaf zondag 2 april.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni