Brusselse verkoopt vegetarische bowls gemaakt in vleesbedrijf van haar vader

Lis Vanheule
18/11/2022

De Brusselse onderneemster Auriane Borremans verkoopt vegetarische en vegan maaltijden geproduceerd in het vleesverwerkingsbedrijf van haar vader, haar bedrijf heet dan ook 'La Fille du Boucher'.

Vijf jaar geleden besloot Auriane om te stoppen met het eten van vlees: "Het voelde een beetje als een 'coming out' om dat aan mijn familie te vertellen, want zowel mijn overgrootvader, grootvader als mijn vader zijn slagers."

Ondertussen wordt de keuze van Auriane wel gerespecteerd en produceert haar vader zelfs de maaltijden die ze verkoopt: "Ze waren vooral bezorgd om mijn gezondheid, maar nu begrijpen ze het wel."

"Ik weet veel over vlees, maar ik eet het niet. De maaltijden die ik produceer zijn wel allemaal gebaseerd op bestaande vleesgerechten, ik maak bijvoorbeeld tajine, tikka masala en een wokschotel. Ik gebruik geen vleesvervangers, maar verwerk in alle maaltijden groenten, peulen en noten en zaden."

De opwarmmaaltijden van 'La Fille du Boucher' zijn verkrijgbaar in supermarktketen Delhaize: "Leuk dat ik onmiddellijk een grote klant heb."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie