podcast

Visit Brussels wil een nachtraad installeren

Bekijk ook de afspeellijst: vrijdag 18 oktober 2019

Op het Amsterdam Dance Event kan je jaarlijks heel wat DJ's en elektronische muziek ontdekken. Wat opvalt is dat Poppunt, het instituut dat een Belgische delegatie afvaardigt, en masse Brusselaars stuurt. BRUZZ vond het de ideale gelegenheid om het nachtleven in te duiken: welke uitdagingen zijn er en kan Brussel zich naast Berlijn, Londen en Parijs zetten?

Beluister de volledige nightlife special.

Op de vraag of het Brussels nachtleven goeie stappen zet, antwoorden zowel Bram Smeyers van 24HBrussel als Jeroen Roppe, van visit.brussels, volmondig: ja. "Naar mijn gevoel gaat het al veel beter dan twee jaar geleden, er zijn ook twee verkiezingen geweest en de politiek heeft een aantal duidelijke beloftes geformuleerd".

In het gesprek hadden we het ook over de zogeheten nachtburgemeester, waarvan al lang sprake is, "Eerder dan een nachtburgemeester, willen we werk maken van een nachtraad waarin leden van verschillende groepen worden vertegenwoordigd", aldus Roppe.

Uitdagingen

Maar de Brusselse jeugd die feestjes willen organiseren blijven geconfronteerd worden met uitdagingen. "Wij zijn gelukkig nog jong waardoor we subsidies krijgen van de VGC om onze feestjes te organiseren, anders konden we dit niet betalen", aldus DJ Louis Vogue die sinds kort 'Club D├ętour' organiseert in de nieuwe club 'FformatT'.

"De infrastructuur voor elektronische feestje is goed, maar we merken dat er voor kleine initiatieven en rockconcerten nog werk aan de winkel is", besluit Smeyers.

Beluister de volledige nightlife special in onze podcast.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?