Filter café op Vossenplein: 'Te veel verkeer in Marollen'

Bekijk ook de afspeellijst: vrijdag 22 maart 2019

De leerlingen, ouders en leerkrachten van de scholen Emile Andréschool en Sint-Jorisschool zijn vrijdagochtend samen de straat opgetrokken om actie te voeren op het Vossenplein. Met de actie 'Marolles Plein Air: la rue est aux enfants - een straat op kindermaat' willen ze de aandacht vestigen op de luchtkwaliteit rond de scholen in de wijk.

Sinds vorige week zijn er opnieuw acties van Filter Café Filtré, het collectief dat pleit voor betere luchtkwaliteit in en rond scholen.

Ook de leerlingen, ouders en leerkrachten van twee scholen in de Marollen hebben deelgenomen met een actie op het Vossenplein. Ze zijn met alle leerlingen van alle klassen, zo'n driehonderd kinderen, twee keer rond het Vossenplein gestapt.

"We zitten hier in een heel dichtbevolkte wijk met te veel verkeer," zegt Ruben Wissing van de Sint-Jorisschool aan BRUZZ. "Met die actie willen we een deel van de publieke ruimte innemen en vragen we om de straten waar scholen liggen autovrij te maken, en het autoverkeer in de straten errond sterk terug te dringen."

Ook andere scholen voerden vrijdag actie voor betere luchtkwaliteit, in Brussel waren dat er in totaal 44.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?