Tien jaar Supafly Collective wordt gevierd in Beursschouwburg

Bekijk ook de afspeellijst: vrijdag 4 oktober 2019

Het vrouwelijke dj-collectief Supafly bestaat 10 jaar. Ter ere daarvan vieren ze dit weekeinde feest in de Beursschouwburg. Wij hadden met Mikigold 1 van de 4 dj's van het collectief al in onze radiostudio.

De organisatie van een feestje leidde tien jaar geleden tot de oprichting van het vrouwelijke dj-collectief Supafly Collective. "We hadden zoveel ideeën, het werd wat veel voor dat ene feestje", vertelt een opgewekte Mieke Pauwels in onze studio. "En zo zijn we tien jaar lang actief geweest om dingen te organiseren." Aanvankelijk waren er slechts twee dj's, maar Supafly Collective staat nu al lang bekend als dj-kwartet.

Pauwels vertelt onder meer over hoe lastig het in het begin was als vrouwelijke dj in de hiphop-scene. "Er werden weleens wat opmerkingen gemaakt of mensen die zich afvroegen of we die platen daar wel echt oplegden. Maar nu is het minder ongewoon om een vrouwelijke dj te zien."

Feest!

En vrouwelijke dj's zijn er dit weekeinde in de Beursschouwburg volop. Supafly Collective organiseert vrijdagavond namelijk zijn eigen verjaardagsfeest in de Beursschouwburg. De vrouwen zullen de avond openen, om daarna zelf de dansvloer te betreden. De Brusselse Illsyll zal dan overnemen, gevolgd door het Zwitserse collectief, bestaande uit twee vrouwen en een man, SND. Bekijk voor meer info de Facebookpagina.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?