BRUZZ heet Tourrenners welkom: 'Wat is het Atomium?'

GC, GR, MV, TRO
© BRUZZ
05/07/2019
Ook in:
nl fr

Reporter Gunnar Cheyns waande zich donderdagavond in een snoepwinkel. Als koersfan mocht hij de coureurs van het Tourpeloton verwelkomen in de stad met Brusselse cadeautjes. "Geef mij maar chocolade", zei de Belg Oliver Naesen. En sprinter Caleb Ewan kreeg een miniatuurversie van het Atomium cadeau: "Maar wat is dat eigenlijk?"

De wielrenners draaiden donderdagavond een toertje op de Grote Markt voor de ploegenvoorstelling. Nadien kregen ze een welkomstgeschenkje van reporter Gunnar. Hij moest wel uitleggen wat het Atomium is, en ook wie Manneken Pis is.

"Ik neem dit beeldje", zei de Italiaan Elia Viviani over de miniatuurversie van Manneken Pis. "Als het geluk brengt voor de rit van zaterdag, dan neem ik het mee."

Viviani reed ervandoor met het beeldje en is zaterdag één van de kanshebbers op de eerste gele trui.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Brussels Grand Départ

De Ronde van Frankrijk start dit jaar in Brussel ter ere van Eddy Merckx, die 50 jaar terug zijn eerste gele trui veroverde. In aanloop naar 6 en 7 juli kleurt Brussel geel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24, Sporting Flagey: de tourstart in Brussel, Brussel, Sport, Sporting Flagey, Brussels Grand Départ, wielrennen, Tourstart, Ronde van Frankrijk, Elia Viviani, Caleb Ewan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni