Eddy Merckx onder luid gejuich onthaald op Grote Markt

TDN
© Belga
05/07/2019
Updated: 05/07/2019 08.43u

Eddy Merckx is nog altijd razend populair. Tijdens de ploegvoorstelling van de Ronde van Frankrijk in Brussel kregen Peter Sagan en Wout Van Aert heel wat handen op elkaar. Maar het luidst werd er gejuicht bij de intrede van De Kannibaal, de wielerheld waar het tijdens de Brussels Grand Départ allemaal om draait. "Eddy, Eddy, Eddy", scandeerde de aardig volgelopen Grote Markt.

De organisatoren hadden het beste voor het laatst bewaard. Nadat de 176 renners van de 22 Tourploegen het podium hadden betreden, was het tijd voor de wellicht grootste wielrenner aller tijden om zijn opwachting te maken. Met de armen in de lucht kwam Eddy Merckx het podium op gelopen.

Tour 1969

De Belgische wielerlegende genoot zichtbaar van het warme applaus. De uitzinnige wielerfans bezorgden De Kannibaal, 50 jaar na zijn eerste eindzege in de Ronde van Frankrijk in 1969, ongetwijfeld opnieuw een kippenvelmoment.

Toen presentator en RTBF-journalist Rodrigo Beenkens hem vroeg welke nu de mooiste overwinning in zijn carrière was, bestond er geen twijfel. "Mijn mooiste overwinning blijft die eerste Tourzege in '69", stelde Merckx. "Ik wil de stad Brussel en iedereen dan ook bedanken om de Tour naar Brussel te halen en dit mogelijk te maken."

Fan Park

Behalve de ceremonie van de ploegvoorstelling, stond ook de inhuldiging van het Fan Park in Brussel op het programma. Daar kunnen wielersupporters terecht voor animatie en gadgets. "Het is er heel leuk en we worden goed ontvangen", getuigt een Brusselse. "Ik heb de Tour nooit live gezien, dus deze kans laat ik niet glippen."

Brussels Grand Départ

De Ronde van Frankrijk start dit jaar in Brussel ter ere van Eddy Merckx, die 50 jaar terug zijn eerste gele trui veroverde. In aanloop naar 6 en 7 juli kleurt Brussel geel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Brussel-Stad , Sport , Brussels Grand Départ , Eddy Merckx , Tour 2019 , Grote Markt , Brussels Grand Départ , ploegenvoorstelling

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni