De politieke week over de ontmanteling van het Zuidpaleis: 'Ongenoegen kan stemmen kosten'

09/06/2023

Om de uitbreiding van de Brusselse metro mogelijk te maken, zal de binnenkant van het Zuidpaleis volledig worden ontmanteld. Politiek analist Steven Van Garsse weegt de pro's en de contra's tegen elkaar af. "De regering treedt hier krachtdadig op, maar het ongenoegen in de buurt kan stemmen gaan kosten."

Al enkele maanden liggen de werken aan de metrotunnel ter hoogte van het Zuidpaleis stil vanwege technische problemen met de ondergrond. Om de werken te kunnen voortzetten, besliste de Brusselse regering deze week dat de hele binnenkant van het Zuidpaleis moet worden afgebroken. Wat betekent dit voor de bewoners uit de buurt?

VGC

Deze week werd in de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) ook gedebatteerd over de controversiƫle voorstellen voor Brussel van Brussels minister van Financiƫn Sven Gatz (Open VLD). Hij stelde onder meer voor om de gemeenschapscommissies af te schaffen, wat al op felle kritiek kon rekenen. "De vraag over wat de VGC eigenlijk is en hoe het nu verder moet, werd eigenlijk niet gesteld. Dat zou nochtans nuttig zijn."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie