'Huis voor alleenstaande ouders' opent in Vorst

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 15 mei 2019

In Brussel zijn er 63.000 alleenstaande ouders die hun kind(eren) helemaal alleen moeten opvoeden. Om die te ondersteunen richt de Franstalige familieliga in samenwerking met het Gewest twee diensten in. Behalve een nieuwe website, wordt er ook een centrum voor alleenstaande ouders geopend in Vorst.

De website en het ‘Huis voor alleenstaande ouders’ zullen tweetalig zijn, en dus ook toegankelijk voor Nederlandstalige moeders en vaders. Céline Fremault (CDH), binnen de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) bevoegd voor het Brussels gezin, huldigde het gloednieuwe centrum woensdag in. De gemeente Vorst stelde daarvoor een gebouw ter beschikking.

In de Stadionstraat in Vorst, recht tegenover het voetbalstadion van Union Sint-Gillis, kunnen gezinnen vanaf 22 mei terecht voor juridisch, sociaal en psychologisch advies op maat. In eerste instantie zullen er wekelijks twee permanentiediensten zijn. Eind 2020 moet het elke dag mogelijk zijn om er advies te krijgen. Er zullen ook ontspannende activiteiten georganiseerd worden voor ouder en kind(eren).

De website www.parentsolo.brussels zal dan weer alle informatie bundelen die nuttig is voor alleenstaande ouders. Ze kunnen er raadplegen welke rechten ze kunnen afdwingen, maar ook waar ze terecht kunnen voor hulp. Ook good practices en andere tips worden gedeeld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?