Manneken Pis staat op munt van 2,50 euro

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 16 oktober 2019

Een herdenkingsmunt ter waarde van 2,50 euro, dat krijgt Manneken Pis voor zijn 400ste verjaardag. Minister van Financiën Alexander De Croo heeft de munt voorgesteld bij de presentatie van het verjaardagsprogramma. Er zijn vanaf vandaag 120.000 exemplaren van de munt beschikbaar.

Naast de herdenkingsmunt wordt Manneken-Pis komende weken op tal van andere erg ludieke manieren geëerd. Zo kan je bijvoorbeeld vanaf vandaag terecht in GardeRobe MannekenPis om kennis te maken met de meer dan duizend kostuums die het standbeeld rijk is.

De geschiedenis van het beeldje wordt dan weer bellicht in het Stadhuis van Brussel, waar een volledige zaal is omgetoverd tot een werkelijk museum. Ook gedurende de Brusselse kerstmarkt zal de toeristische trekpleister centraal staan: verschillende interactieve schattentochten zullen georganiseerd worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?