Zelfs met voorschrift lukt coronatest niet altijd: 'Hallucinante taferelen aan testcentra'

AB, RVE
© BRUZZ
16/09/2020

Dat de testcapaciteit in Brussel omhoog moet en de wachtrijen aan de testcentra moeten worden teruggedrongen, blijkt nog maar eens uit het verhaal van de Brusselse Sarah. Zij kreeg van haar huisarts een voorschrift om haar zoontje Sid laten testen. Maar er was zo veel volk aan het Brugmann-ziekenhuis in Jette, dat Sarah en haar man twee pogingen moesten ondernemen om een test te krijgen.

Er komen dan ook nieuwe coronatestcentra bij in het Brussels Gewest. Dat bevestigt de Brusselse Gezondheidsinspectie. De capaciteit moet stevig omhoog: het uiteindelijke streefdoel ligt op 9.000 tests per dag. Nog een pak meer dan de initieel beoogde 5.000. Waar en wanneer de nieuwe centra er precies komen, is nog onduidelijk. Het zou gaan om vier sites, met onder andere een testdorp zoals in Antwerpen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Brussel , Samenleving , corona , besmettingen coronavirus , corona testen , coronatestcentra , testcapaciteit , testdorp , Inge Neven , Dirk Devroey , Brugmannziekenhuis , UZ Saint-Luc

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni