Anderlechtse scholen breiden samen uit

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 23 oktober 2019

De Nederlandstalige basisschool Goede Lucht en de Franstalige Acaciasschool voor bijzonder onderwijs breiden samen uit. Er komen twee nieuwe gebouwen bij, op de gemeenschappelijke campus. De werken zouden begin 2021 starten en twee jaar in beslag nemen. Het ontwerp van de uitbreiding is vandaag voorgesteld aan de leerkrachten op de school.

Het initiatief komt er van schepen voor Franstalig Onderwijs Fabrice Cumps (PS), schepen voor Nederlandstalig Onderwijs Elke Roex (SP.A) en schepen van Gemeentegebouwen Fatiha El Ikdimi (cdH), met de steun van het Anderlechtse college van burgemeester en schepenen.

Het college koos het project uit vijf voorstellen. De aanstelling van de architecten is een stap verder richting de concretisering van het project. Het omvat de schetsen van de toekomstige gebouwen en de voorziene plannen voor de inrichting.

Het eerste gebouw zal dienen voor gespecialiseerd Franstalig Onderwijs Les Acacias en het ander voor de Nederlandstalige basisschool Goede Lucht.

Het project kost 8,5 miljoen euro en wordt in augustus 2020 onderworpen aan een openbaar onderzoek. De herinrichtingswerken van het project zouden in januari 2021 moeten beginnen en minstens twee jaar duren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?