Grote autogarage wordt jeugdcentrum in Sint-Gillis

Maarten Verdoodt
© BRUZZ
23/09/2020

De gemeente Sint-Gillis kocht een oude Toyota-garage aan en tovert die de komende drie jaar om tot een multifunctioneel jeugdhuis. "Bedoeling is dat verschillende jeugdhuizen uit onze gemeente hier ook activiteiten organiseren", zegt schepen Willem Stevens (SP.A/One.Brussels). In de kelder van het gebouw komen repetitie- en feestruimtes.

Aan de Hollandstraat 49 in Sint-Gillis wordt binnenkort gestart met de werken. Een oude autogarage zal een plek worden voor de jeugd. Willem Stevens, de schepen van Jeugd, noemt de nieuwe site van 'vitaal belang' voor de plaatselijke jeugd.

"De Zuidwijk is een dichtbevolkte en erg jonge wijk met weinig publieke en groene ruimte. Al in de vorige legislatuur besliste de Gemeente Sint-Gillis om in de Zuidwijk extra ruimte voor jongeren te creëren", aldus Stevens.

Het architectenbureau A229 ontwierp, onder toeziend oog van de Brusselse bouwmeester, een plan voor de garage. "Het voorziet een goede inplanting van verschillende functies. Zowel ontmoetings-, sport- en repetitieruimten. En het heeft als groot voordeel dat er nog veel mogelijk blijft om door de jongeren zelf in te vullen."

Voor de financiering voorziet de gemeente Sint-Gillis één miljoen euro uit eigen middelen en kan ze rekenen op een financiële tussenkomst van meer dan anderhalf miljoen euro van het Brussels Gewest via het Stadsbeleid.

CUBE_GARAGE_ST_GILLES

| Een afbeelding van de toekomstige voorzijde van het jeugdcentrum.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Sint-Gillis , Samenleving , jeugdhuis , Jongeren , CuBe

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni