Anderlechtsupporters opvallend positief: 'Nog maar anderhalve maand ver'

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 28 augustus 2019

Enkele honderden Anderlecht-fans woonden vier dagen voor de classico tegen Standard de open training in het Lotto Park bij. De supporters schaarden zich, ondanks de 2 op 15, nog steeds achter het project van speler-trainer Vincent Kompany.

De supporters zagen eerst T1 Simon Davies en assistent Pär Zetterberg de spelers onder handen nemen. Na een halfuur werden zij vervoegd door Vincent Kompany, die zich vrijdag blesseerde in de topper tegen Racing Genk. Na de open training gingen spelers en staf langs bij de fans voor een babbel, enkele foto's en handtekeningen. Bij de fans bleef de stemming opvallend positief. "Je moet onthouden dat dit een project is van drie jaar en niet van anderhalve maand", klinkt het.

Speler Alexis Saelemaekers is tevreden met de talrijke opkomst van de supporters. "Het doet deugd om te zien dat ze ons steunen in een moeilijke periode. Zondag gaan we hopelijk iets kunnen terugdoen voor hen." Assistent-trainer Pär Zetterberg windt er minder doekjes om: "Wij hebben die drie punten nodig."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?