Welke leerkracht pendelt het langst naar Brussel? Kevin is per dag vijf uur onderweg

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 31 augustus 2022
Updated: 31-08-2022 - 09:54

Deze week gaat Robbe elke ochtend op zoek naar de leerkracht die het langst pendelt naar zijn of haar school in Brussel. Op donderdag 1 september maakt Robbe, Meester BRUZZ, de hele dag radio vanuit de Victor Hortaschool in Evere en wordt de pendelkampioen bekendgemaakt.

Vandaag had Robbe leerkracht Kevin aan de lijn. Hij is elke ochtend twee uur en 30 minuten onderweg van Bredene naar Anderlecht om les te geven in basisschool Sint-Pieter. Dat is 35 minuten langer dan de pendelende wiskundeleerkracht Maarten, die Robbe gisteren aan de lijn had. Die rekende uit dat hij één uur en 55 minuten nodig heeft om met de trein van Hasselt naar Anderlecht te reizen.

Leerkracht Ygnwie vertelde maandag dat hij elke ochtend één uur en 45 minuten onderweg is van Menen naar Brussel om les te geven in het Sint-Jan Berchmanscollege. Morgen op de eerste schooldag kan je tijdens de uitzending van Meester BRUZZ te weten komen welke leerkracht nu het langst onderweg is om les te geven in Brussel.

Terug naar school

Op 1 september is het nieuwe schooljaar van start gegaan. Eén dat in Brussel begint onder een slecht gesternte, met volle klassen en te weinig leerkrachten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?