Monument voor doodgereden journaliste in Schaarbeek ingehuldigd

© BRUZZ
05/02/2020
Ook in:
en nl

Op de Haachtsesteenweg in Schaarbeek is woensdag een kunstwerk ingehuldigd ter herinnering van De Standaard-journaliste Stephanie Verbraekel, die op 7 november 2017 op diezelfde weg werd doodgereden. Het kunstwerk moet tegelijkertijd blijven sensibiliseren rond verkeersveiligheid.

De inhuldiging werd druk bijgewoond. De ouders van Stephanie Verbraekel, leden van het burgercollectief 1030/0 en onder meer ministers Bernard Clerfayt (Défi) en Elke Van den Brandt (Groen) alsook waarnemend burgemeester Cécile Jodogne (Défi) woonden de inhuldiging van het kunstwerk bij.

Ontwerper Jean-François D'Or besloot een esdoorn op de Haachtsesteenweg ter hoogte van nummer 274 aan haar te wijden. Hij maakte een kunstwerk dat de boom omringt. "We hadden het gevoel dat we een gedenkteken nodig hebben dat de buurt verbindt, maar dat ook duidelijk maakt dat we ons samen voor verkeersveiligheid inzetten", zegt Pieter Fannes van het collectief 1030/0.

Sinds het dodelijk ongeluk van Stephanie Verbraekel is Schaarbeek nog regelmatig negatief in het nieuws gekomen door ongelukken met zwakke weggebruikers en overdreven snelheid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Schaarbeek , Mobiliteit , Stephanie Verbraekel , Haachtsesteenweg , Jean-François D'Or

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni