Monument voor doodgereden journaliste in Schaarbeek ingehuldigd

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 5 februari 2020

Op de Haachtsesteenweg in Schaarbeek is woensdag een kunstwerk ingehuldigd ter herinnering van De Standaard-journaliste Stephanie Verbraekel, die op 7 november 2017 op diezelfde weg werd doodgereden. Het kunstwerk moet tegelijkertijd blijven sensibiliseren rond verkeersveiligheid.

De inhuldiging werd druk bijgewoond. De ouders van Stephanie Verbraekel, leden van het burgercollectief 1030/0 en onder meer ministers Bernard Clerfayt (Défi) en Elke Van den Brandt (Groen) alsook waarnemend burgemeester Cécile Jodogne (Défi) woonden de inhuldiging van het kunstwerk bij.

Ontwerper Jean-François D'Or besloot een esdoorn op de Haachtsesteenweg ter hoogte van nummer 274 aan haar te wijden. Hij maakte een kunstwerk dat de boom omringt. "We hadden het gevoel dat we een gedenkteken nodig hebben dat de buurt verbindt, maar dat ook duidelijk maakt dat we ons samen voor verkeersveiligheid inzetten", zegt Pieter Fannes van het collectief 1030/0.

Sinds het dodelijk ongeluk van Stephanie Verbraekel is Schaarbeek nog regelmatig negatief in het nieuws gekomen door ongelukken met zwakke weggebruikers en overdreven snelheid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?