Meer vrouwen bij de MIVB dankzij premie: 'Dit is een kinderdroom'

FF, TH
© BRUZZ
05/06/2019

Een tiende van alle werknemers van de MIVB zijn vrouwen, in totaal goed voor zo’n 968 werkneemsters. Het afgelopen jaar wendde de MIVB verschillende middelen aan om het vrouwelijk aandeel te verhogen en met succes, zo blijkt uit cijfers die het bedrijf woensdag voorstelde. “Vrouwen zijn meer dan ooit welkom.”

Laetitia Vagnoni is een van die tien nieuwe werkneemsters die dankzij de premie nu trambestuurster is. “Ik hield altijd al van trammen, ik keek vaak naar wat de conducteur precies deed”, vertelt ze.

“Toch had ik er nooit aan gedacht dat het echt een mogelijkheid was tot een kennis me vertelde dat de MIVB op zoek was naar vrouwelijke werknemers. Ik mocht al snel beginnen, het is als een kinderdroom die uitkomt.”

Vagnoni betreurt wel dat ze weinig vrouwelijke collega’s heeft. “Het is niet simpel, maar vrouwen zijn even capabel als mannen voor deze job.”

Vrouwelijke representatie

Een tiende van alle werknemers van de MIVB zijn vrouwen, in totaal goed voor zo’n 968 werkneemsters. In 2018 wierf de MIVB 862 nieuwe werknemers aan, waarvan 17.5% vrouwen.

“De vijftig procent haalden we niet. Het stijgt nog niet genoeg, maar het stijgt en dat is het belangrijkste”, zegt Brieuc de Meeûs, CEO van MIVB. “Vrouwen zijn meer dan ooit welkom”, benadrukt hij.

Op vlak van interne publiciteit probeert MIVB steeds meer vrouwen op de voorgrond te schuiven. Zo zet de openbaarvervoersmaatschappij in op meer vrouwelijke representatie op jobbeurzen, affichecampagnes en getuigenissen op de website van de MIVB.

Tekort aan technici

Ook aan technisch personeel is er een tekort in het bedrijf. “Daarom geldt deze premie ook voor het aanbrengen van technici”, vertelt woordvoerdster An Van hamme aan BRUZZ. “Dat leverde ons achttien nieuwe en gekwalificeerde techniekers op.”

De periode waarin werknemers de premie kunnen verdienen, is voorlopig nog van onbepaalde duur. “We blijven ons inzetten om profielen die moeilijk ingevuld worden te promoten”, zegt Van hamme.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Brussel , Mobiliteit

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni