MIVB geeft 500 euro aan personeel dat vrouwelijke collega binnenhaalt

De Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB heeft dit jaar nog 650 functies in te vullen. Gezocht wordt naar vrouwelijke personeelsleden én naar personeel om knelpuntenberoepen in te vullen.

De MIVB is traditioneel een bedrijf waar veel mannen werken. De afgelopen twee jaar steeg het percentage vrouwen al tot van negen tot ruim tien procent. Die evolutie wil de MIVB nu doorzetten. Met een premie van vijfhonderd euro hoopt de openbaarvervoermaatschappij haar personeel te stimuleren een vrouwelijke collega binnen te halen. Dat schrijft La Capitale en bevestigt MIVB-woordvoerder An Van hamme.

Daarnaast zoekt de MIVB naar personeel voor knelpuntenberoepen. Met name technische profielen als elektriciens worden gevraagd. Ook personeelsleden die een collega aandragen om die functies te vervullen, kunnen een premie van vijfhonderd euro verwachten. De regeling ging in vanaf 1 juni.

Het systeem is wel niet uniek. Ook in andere organisaties, zoals de NMBS, krijgen werknemers een premie als ze iemand aandragen van wie de organisatie ook nadien nog tevreden is. Daarbij zijn de criteria voor mannen en vrouwen wel gelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?