Brusselse editie van Het TheaterFestival 'zoekt naar verzoening'

Renée Vervaet
© BRUZZ
06/09/2023

BRUZZ 24 blikt vooruit op het TheaterFestival, dat donderdag begint. Hoewel de thema's wijd uiteenlopen, is er toch een rode draad te ontwarren tussen de voorstellingen: veel makers zijn uit Brussel, en het gaat vaak over de zoektocht naar verzoening.

Om de twee jaar vindt het festival in Brussel plaats en de link met de hoofdstad is ook te zien in de programmering, zegt Emilie Kabongo. Als jurylid was zij mee verantwoordelijk voor de selectie. Op het programma staan onder andere het Brusselse dansgezelschap Ultima Vez en Brusselse makers zoals Lisaboa Houbrechts, Cherish Menzo, Alesandra Seutin en Alexander Vantournhout.

Maar ook inhoudelijk is er een rode draad te ontwarren in het programma. "Heel veel makers zijn aan de slag gegaan met belangrijke, wereldse onderwerpen, zoals ecologie, de liefde, intergenerationele verbindingen. De onderwerpen werden daarbij benaderd vanuit een goesting naar verzoening," aldus Nora Mahammed, directeur van het TheaterFestival.

Het TheaterFestival selecteert elk jaar de meest belangwekkende, maatschappelijke en relevante en de meest vernieuwende voorstellingen die het voorbije jaar in première gingen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni