Alexia Bertrand (MR): 'We hadden echt gehoopt dat we dit konden vermijden'

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 7 oktober 2020

Er is een gebrek aan Brussels leiderschap, vindt Alexia Bertrand, fractieleidster voor de MR in het Brussels parlement. “Sommige burgemeesters zijn ongelooflijk creatief geweest met de middelen die zij hadden, maar die creativiteit heb ik niet gezien bij het Gewest", zegt zij in de studio bij BRUZZ 24. Deze woensdag werd beslist dat alle Brusselse cafés voor een maand moeten sluiten. "Het is bijzonder lastig dat de regering dit niet heeft kunnen vermijden."

Bertrand vraagt zich af waarom minister-president Rudi Vervoort (PS) niet verder heeft gehamerd op Brusselse coronamaatregelen binnen de Nationale Veiligheidsraad. Vervoort was namelijk telkens aanwezig bij de Nationale Veiligheidsraad, zegt Bertrand, maar riep dan pas enkele dagen later een eigen, gewestelijke veiligheidsraad samen. "Hij mocht daar net zo goed vragen om maatregelen voor Brussel. Zo hebben we altijd een stap vertraging", zegt zij.

De MR-politica vindt dat Vervoort de eigen bevoegdheden als gewestregering niet voldoende heeft uitspeeld. "Hij wacht gewoon op het federale niveau, terwijl wij als gewest ook eigen bevoegdheden hebben verworven binnen de zesde staatshervorming. Ik zie daar een gebrek aan initiatief."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?