Dit is het gloednieuwe treinstation Anderlecht: 'Op 5 minuten aan het Zuidstation'

© BRUZZ
13/12/2020

De lijn S3 van Zottegem naar Dendermonde is versterkt met een extra station in Anderlecht, langs de Bergensesteenweg ter hoogte van metrostation Coovi. Daardoor kunnen Anderlechtenaren sneller naar andere delen van Brussel pendelen. Momenteel is er nog maar één trein per uur, maar de bedoeling is om de frequentie op te drijven tot twee treinen per uur.

Vanaf vandaag is treinstation Anderlecht operationeel. Het station wordt bediend door de S3-trein tussen Zottegem en Dendermonde en zorgt ervoor dat Anderlechtenaren het centrum van Brussel sneller kunnen bereiken en omgekeerd. Wie in Anderlecht opstapt, kan in Brussel afstappen in Brussel-Zuid, Brussel-Centraal, Brussel-Noord, Bockstael en Jette. Tussen Anderlecht en Brussel-Zuid duurt de rit vijf minuten, naar Brussel-Noord rijden duurt vijftien minuten.

Tijdens de week rijdt er één trein per uur in beide richtingen tussen 5.30 en 23.35. Tijdens het weekend rijden treinen aan dezelfde frequentie tussen 6.30 en 23.30 uur. Tegen 2023 wil de NMBS de frequentie verdubbelen.

Het nieuwe station ligt vlakbij de Ring en overstapparking Coovi-Ceria. "Dit is een echt alternatief voor pendelaars die met de auto naar de stad komen", zegt Anderlechts schepen van Mobiliteit Susanne Müller-Hübsch (Groen). "Er was al een metrostation, er zijn busverbindingen. Daar komt nu de trein bij."

Voor fietsers zijn er 38 plaatsen in een fietsenstalling. Daarnaast is het station toegankelijk voor personen met een beperkte mobiliteit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24, Anderlecht, Mobiliteit, halte Anderlecht, Gewestelijk Expresnet

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie