| Het station van Bosvoorde, waar de technische cabine komt

Stilgelegde GEN-werken in Watermaal-Bosvoorde hervatten

TG
© Belga
24/07/2019

De stilgelegde werken in het kader van het Gewestelijk Expresnet in Watermaal-Bosvoorde zijn woensdag opnieuw opgestart. De gemeente liet die een week geleden stilleggen omdat er geen bouwvergunning was. Spoornetbeheerder Infrabel heeft een voorlopige bouwvergunning aangevraagd.

Infrabel bouwde in Watermaal-Bosvoorde een technisch lokaal voor de signalisatie op het Gewestelijk Expresnet, dat is het spoorproject om de capaciteit op de spoorlijnen rond Brussel op te trekken. Enkele omwonenden hadden opgemerkt dat het gebouw illegaal werd geplaatst, de cabine komt niet voor in een bouwvergunning.

De omwonenden waren bang voor verzakkingen en scheuren in hun huizen. Volgens Infrabel is er voor dit type constructie geen vergunning nodig. Na een vergadering besloot het gemeentebestuur toch dat de werken moesten stilgelegd worden. Na overleg met de gemeente en het Brussels Gewest (dat de vergunningen aflevert) werden de werken heropgestart.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Watermaal-Bosvoorde , Mobiliteit , GEN , Gewestelijk Expresnet , Infrabel , bouwvergunning , station Bosvoorde , s-trein

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni