Union Saint-Gilloise is op speeldag 3 in 1B niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de beloften van Club Brugge, Club NXT. Doelman Senne Lammens (18) van Club Brugge pakte uit met een vijftal wereldsaves.

Amper 10 seconden waren verstreken of de bal lag al in de netten. Tot ieders verbazing was het Club-spits Baeten die iedereen te snel af was en meteen de 1-0 op het bord zette.

USG was niet van slag en draaide de gashendel helemaal open. Twee kansen waren er voor Undav in twee minuten tijd, maar het was Vanzeir die zijn eerste maakte voor Union op corner. 1-1.

Dappere achttienjarigen

Een karrevracht was niet genoeg om al de kansen voor Union in op te slaan. Undav (twee keer) en Lapoussin botsten op doelman Lammens. De Unionisten wisten toen aldat de Club-goalie een begenadigde dag had. Twintig minuten waren we ver en Union had zelfs al zeven hoekschoppen tegen de ploeg vol dappere achttienjarigen van Club Brugge.

Ook op Twitter werden de Unionisten radeloos door doelman Lammens.

Het rustsignaal kwam als geroepen voor Club NXT, de batterijen werden opgeladen om de gele brigade af te stoppen. Maar wéér kwamen er vanaf minuut 60 kansen voor de Unionisten.

Vanzeir besloot naast alleen voor doelman Lammens. Die laatste pakte dan nog maar eens uit met de ene supersave na de andere dat we de tel zijn kwijtgeraakt. Undav moest weer een keer of drie zijn meerdere erkennen in Lammens, de Duitser werd er moedeloos van.

Beenveeg Moris

Lapoussin had nog één van dé uitgelezen mogelijkheden, maar de reflex van Lammens was weer van topkwaliteit. In de toegevoegde tijd kreeg Club zijn tweede kans van de match én het was nog bijna raak ook, de beenveeg van Moris was echt nodig.

23 doelpogingen, 13 schoten binnen het kader, maar amper één goal. Dat is te weinig als je in het voorjaar van 2021 kampioen wil worden. Coach Mazzu zal zijn troepen laten oefenen op goals maken komende trainingsweek.